Fora de mi.

cob_fora-de-mi-copia-250x363

FORA DE MI
Fora de mi, escrit per Sharon M. Draper, explica la història d’una nena que es diu Melody, és una nena amb la discapacitat de no poder parlar ni moure’s per si mateixa, però amb una gran memòria fotogràfica. L’obra és com estar dins del seu cervell i, sentir tot el que ella pensa.
La Melody no ha pronunciat mai ni una sola paraula.
Té gairebé onze anys.
Amb la finalitat de donar una visió normal a totes aquelles persones que, com la Melody Brooks, tenen alguna discapacitat com no poder parlar, aquest llibre està escrit en forma de biografia, ja que explica com se sent la nena interiorment des que va néixer fins als onze anys. Tot i que també es podria dir que està escrit com un diari personal perquè sobretot es centra en el cinquè curs de la Melody i en els seus onze anys.
Així doncs aquest llibre va dedicat a tots els pares que tenen fills amb minusvalies i per a tots aquells nens que se senten incompresos i a tots aquells que els ajuden a tirar endavant. Aquest llibre però també està escrit per a tots aquells que giren el cap i fan veure que no passa res quan es troben un nen amb qualsevol minusvàlia, encara que l’únic que hagin de fer és dir ”hola” i somriure.
La durada de la història és de mig curs aproximadament. Al principi del llibre ens explica el passat de la Melody, fins que entra en l’Escola Elemental Spaulding. Una escola ben normal, plena de criatures. La Melody ja fa cinc anys que va en aquesta escola i a partir d’aquí el llibre ens explica el seu cinquè curs.
Aquesta història passa a l’Escola Elemental Spaulding, i a casa de la Melody junt amb els seus pares, els seus companys, la Senyora Violet, i la Catherine, la seva cuidadora a l’escola.
A nivell de vocabulari gramatical/lingüístic he après paraules noves perquè et parla de malalties que jo, no coneixia, i com que durant la història es fa un concurs que es celebra a Washington, dons aprens també vocabulari perquè les preguntes que es fan són de lèxic, gramàtica, matemàtiques, socials, geografia…
Amb la Melody no m’he sentit identificada, tot hi que he entès els seus sentiments. La veritat és que poques vegades m’he trobat en una situació com aquesta, bàsicament es podria dir que mai.
Tampoc recordo, haver tingut cap experiència semblant de totes les que t’explica.
Però per contra a vegades potser m’he sentit identificat en l’altra banda i si no jo, he identificat algun amic/amiga. Però he de dir que molt poques vegades.
I com diu a la contraportada, és impossible tancar aquest llibre sense veure el món d’una altre manera.

 

Clara Gallardo. 2B

Un pensament sobre “Fora de mi.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s