BUC d’Antoni Arca i Alguer

9788424695132-l

En Mariolino és un nen que va amb cadira de rodes i li agrada molt jugar a cartes fins que un dia arriba a guanyar un gosset anomenat Buc. En Buc era un gos que vivía al bloc vermell i que cada dia un veí li donava menjar. Un dia arriben a un acord que en Buc no pot estar a l’entrada del bloc vermell i que hauria de tenir un amo, i van fer un joc de cartes per saber qui se’l quedava.

El que narra la historia és un narrador extern , que vol dir que una persona parla del que veu. Els capítols de la historia estan massa resumits, obviament que el llibre té diàlegs.

No et diu exactament a quina ciutat passa, encara que aquesta historia l’han escrit nens italians i suposo que passa a Itàlia, però no té perquè. Com ja he dit passa en un bloc vermell.

6 mesos més o menys és el temps que dura la historia. El temps que té en Buc per recorrer una ciutat sencera amb una gata anomenada Amigamia.

El contingut lingüístic és molt alt, ja que Antoni Arca (l’escriptor) l’haurà aplicat a la seva manera. He hagut de buscar bastantes paraules al diccionari. L’edat que recomano llegir aquest llibre és entre 13 i 17 anys, per la raó de que surt una mica de violencia. La meva opinió és que no el llegeixi ningú perquè no crec que agradi a cap edat.

La historia et pot confondre una mica, a part de pel vocabulari, és un llibre bastant difícil d’explicar, cada capítol és una història diferent amb alguna cosa en comú. Com ja he explicat té un vocabulari molt ampli i m’he passat quasi tota l’estona amb un diccionari a la mà.Lo bo que en pots treure és que aprens paraules noves.

Sobre si m’he identificat amb el llibre, sincerament no. És un llibre que m’ha impressionat perquè m’esperava algo millor.

En conclusió és una història horrorosa, i no és el meu estil de lectura. Mai m’han apassionat els llibres en que surt violencia o aliens i coses així, no he disfrutat gens llegint-lo. Però no només en pots treure draps bruts, per haver-la escrit nens de 12 anys està bastant ben escrit, és un bon llibre per començar amb aquesta lectura que es pot llegir amb una tarda.

Anna Valls de 2er

Un pensament sobre “BUC d’Antoni Arca i Alguer

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s