Què fem a la biblio?

La biblioteca de l’escola Els Arcs està oberta per a consulta i préstec durant les hores de club de lectura i alguns migdies. A més durant, l’horari lectiu, està a disposició del professorat per fer les activitats i desdoblaments oportuns.

  • Club de lectura:

A primer i a segon d’ESO, hi ha una hora quinzenal on grups de 15 persones fem un club de lectura en horari lectiu. Són tant llibres proposats per la bibliotecària, com llibres escollits per l’alumnat i s’intenta fomentar el gust per la lectura individual i compartida, així com l’esperit crític i la curiositat. Participem al Premi Protagonista Jove i fem activitats diverses al voltant de les lectures i el món del llibre: visites d’autors, activitats a la Biblioteca Joan Maragall, Reptes Lectors, Bibliodelegats, etc.

  • Servei de consulta i lectura de llibres, diaris i revistes:

Tots els documents estan catalogats amb el programa de gestió de biblioteques escolars ePèrgam, i es pot consultar tan a l’escola com a casa.

  • Informació i referència :

La biblioteca disposa de diverses enciclopèdies de tot tipus, diccionaris, atles, etc., per consultar en qualsevol moment. Aquest tipus de documents estan exclosos de préstec.

  • Servei de préstec :

La majoria de llibres es poden emportar a casa en préstec 15 dies, amb possibilitat de fer pròrroga. No es poden endur cap  llibre sense la supervisió de la bibliotecària.