Ciutats dividides. Exposició ‘Living on the edge’

Sobre el conflicte i la reconciliació en quatre ciutats dividides d’Europa

Living on the edge

Les fronteres i els límits no són només conceptes geogràfics, sinó també una condició de l’esperit. A Europa, ara que les fronteres nacionals són més permeables i menys restringents que mai, els conflictes més forts estan relacionats amb l’espai urbà. Aquestes ferides són palpables en quatre ciutats dividides: Nicòsia (Xipre), Belfast (Irlanda del Nord), Mitrovica (Kosovo) i Mostar (Bòsnia i Hercegovina). Els conflictes ètnics i religiosos que han viscut han deixat una profunda empremta en les societats actuals, que han quedat dividides en dues parts gairebé aïllades. També hi ha gent, però, que vol superar el passat i definir un futur comú més enllà de les diferències. Tota ciutat és alhora un camp de batalla i un laboratori de convivència. Les ciutats dividides representen una situació extrema dels conflictes que es poden generar a l’interior d’una comunitat.

L’exposició Living on the edge. Conflictes i reconciliació en ciutats dividides d’Europa ens explica com les històries de conflicte i de reconciliació s’entrellacen i es reflecteixen en el mirall fragmentat del teixit urbà on tenen lloc.

La mostra ha estat creada pel periodista Angelo Attanasio i el fotoperiodista Marco Ansaloni, i ha estat produïda per l’ICIP. Consta de 56 fotografies i de quatre reportatges en vídeo corresponents a cadascuna de les ciutats: Belfast, Nicòsia, Mostar i Mitrovica. També s’acompanya d’aquest tràiler.

Font: ICIP (Institut Català internacional per la Pau)

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s